Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Kommenteissa kysyttiin yhden päivän esimerkkisyömisiäni sekä millä korvata puuro, pasta ja ruisleipä ruokavaliossa.

Minäkin olin ennen puuron, riisin ja ruisleivän suurkuluttaja. Ensimmäinen yritykseni siirtyä vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle epäonnistui surkeasti. Koostin ruokavalion täysin väärin ja kärsin huutavasta nälästä. Virheistä kuitenkin oppii ja nykyään nälkä on kaukainen vieras.

Mitä siis syön yhden päivän aikana?

Aloitan jokaisen päiväni runsaassa voissa paistetuilla kananmunilla. Kananmuna on todellista terveysruokaa - se sisältää paljon erilaisia vitamiineja, jotka ovat tärkeitä akneihon hoidossa.

Lounas ja päivällinen koostuvat kasviksista, lihasta ja rasvoista. Käyttämiäni kasviksia ovat esimerkiksi porkkana, lanttu, erilaiset kaalit, kesäkurpitsa, munakoiso, avokado, kurkku, salaatit ja paprika. Kaupan pakastealtaasta löytyy rutkasti erilaisia herkullisia sekoituksia laiskalle. Lihoista suosin yleensä kanaa. Kaikista paras vaihtoehto on tietysti kala. Riittävää rasvaa ei saa unohtaa, se hoitaa ihoa ja pitää nälän poissa pitkään. Voita, oliiviöljyä, kookosöljyä tai kermaa.

Iltapalaksi runsasrasvaista, maustamatonta jogurttia. Marjojen kera jos siltä tuntuu. Erilaisia juustoja tai leikkeleitä.

Välipaloina manteleita ja pähkinöitä, joiden vitamiinit hoitavat ihoa.

Ravintolisistä akneihoisille suositellaan kalanmaksaöljyä. Hyvien rasvahappojen lisäksi siinä on vitamiineja, joista erityisesti a-vitamiini on hyväksi akneiholle. Eikä tarvitse edes kärsiä pahasta mausta kun ostaa sitruunalla maustetun version.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienosta, selkeästä ja tarpeellisesta blogistasi. Pari kysymystä:

- kuinka pitkään kesti, ennen kuin aknesi alkoi paranemaan (siis siitä lähtien, kun et enää syönyt liian paljon lihaa) ? ilmeisesti paranemiseen menee kuitenkin kuukausia :-(

- laskitko hiilihydraatit tarkasti / noudatitko hyvin vähähiilarista ruokavaliota (n. 30 hh/pvä) vai söitkö runsaammin? itsellä ei tulosta tunnu tulevan, olen miettinyt, johtuuko se siitä, etten laske hiilareita (syön niitä runsaasti, en kuitenkaan mitään viljoja tai sokereita). syön varmaankin n. 100 hh/pvä, kun en halua laihtua.

Anonyymi kirjoitti...

mulla mantelit ja pähkinät nimenomaan aiheuttaa finnejä -.- ei tartte syödä kun yks manteli niin heti seuraavana aamuna on komeat pinkit finnit otsassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ruokavalio kuulostaa melkoisen... epäterveelliseltä. Kananmunaa ei suositusten mukaan saisi syödä päivittäin, ja muutenkin monet noista ruoka-aineista ovat energiapitoisuuksiltaan korkeita ja joka päivä tuota ohjetta noudattamalla elimistö saa ylimääräisiä, jopa kymmeniä, kaloreita jos katsotaan aikuisen ihmisen GDA-suositusta (joka on naisella 2000kcal/päivä). Akne saattaakin parantua, mutta lihominen on aika lailla varmaa varsinkin lihomiseen taipuvaisilla ihmisillä.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisimmälle Anonyymille, kyseessä on siis vähähiilihydraattinen ruokavalio. En tiedä onko kukaan sitä oikein noudattanut saanut itseään lihomaan, tosin olen kuullut että todella hoikille ihmisille on tullut vähän lisää painoa.

Suosittelen tutkimaan mm. http://karppaus.info/forum

VHH:lla ollessa kalorien laskeminen ei ole niin tärkeää, koska periaate on se että kun insuliinia joka varastoi sisään tulevan ravinnon on veressä vähän, voi huoletta syödä enemmän kaloreitakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kananmunan "vaarallisuus" on jo vanhentunutta tietoa.

aknen hoito kirjoitti...

Aknea on tätä nykyä erittäin helppo hoitaa! parhaat aknenhoito vinkit ja tuotteet löytyy käden käänteessä!