Akne paranee näin

ÄLÄ SYÖ: sokeri, pasta, peruna, leipä, keksit, pullat ym., riisi, puuro, murot, karkit, sipsit, limpparit, mehut ja muut makeutetut juomat, jäätelö, pizza, hedelmät, makeutetut jugurtit ja viilit

SYÖ: kasvikset, voi, oliiviöljy, kananmuna, kana, kala, marinoimattomat lihat, makeuttamattomat maitotuotteet, marjat

ALOITA NÄIN: Lopeta sokerin ja valkoisten viljojen syönti. Näin saat pehmeän alun vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Jos aknesi on lievä ja jos olet onnekas, jo tämä saattaa auttaa ja parantaa aknesi. Vain jos sokerin ja vehnän eliminoiminen ruokavaliosta ei auta, on syytä rajoittaa ruokia enemmän.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu. Lisäisin tähän vielä että kannattaa välttää kaupungin saasteita (betseeni), maitotuotteita, tyydyttyneitä rasvoja sekä runsasta rasvan käyttöä. Kannattaa suosia: Omega 3:n EPA:a ja DHA:a, tofua lihan sijasta, omenoita sekä tomaattia (erityisesti ketsuppia, tomaattimurskaa ja tomaattimehua). Paljon asioita, kokeilemisen arviosta.
Lähde http://rowan-hamilton.com/?p=53 . T. Helena.

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei millää pahalla, mut kuka ihmine voi olla syömättä pastaa, perunaa tai riisiä ??!! Eihä syötäväks jää yhtään mtn !! On juu tosi upeeta et oot parantunu aknest tän avulla, mut vaikka mä kärsin aknesta nii en todellakaa pysty (jo koulunkäynnin takia) lopettaan PERUNAN syömistä ! Ensinnäkää tossa ei oo mtn vastiketta perunalle. Ja toiseksee en koko loppu elämääni aio olla syömättä mtn hiilareita. Kiitos mutta ei kiitos.

Aknen hoito ruokavaliolla kirjoitti...

Pasta, peruna ja riisi korvataan kasviksilla.

Anonyymi kirjoitti...

ei pidä todellakaan paikanssa. koko tää juttu on kunnon hevos paska

Anonyymi kirjoitti...

Hevonpaskaa ei ole kuin yllä oleva kommentti. Kiitos tästä ihanasta informaatiopaketista, jonka olet tänne blogiisi koonnut. Aion ehdottomasti kokeilla neuvojasi.

Nim. muutamat antibioottikuurit syönyt ja yllätysyllätys tuloksetta.

Paha akne kirjoitti...

Voin ihan kokemuksesta kertoa että todellakaan tuollaisesta surkeasta dieetistä ei ole mitään hyötyä aknen hoidossa. Ruokavaliolla ei ole suurtakaan merkitystä aknen paranemiseen. Jos löydät naamastasi kaksi finniä niin jippii, et tiedä mitä muut ovat joutuneet kärsimään. Esimerkiksi minulla on todella, todella paha akne. Ihotautilääkärini ei ollut ikinä ennen tavannut ketään kenellä olisi näin paha. Aloitin muutamalla antibiottikuurilla joista ei ollut mitään hyötyä. Sitten aloitin isotretinoin hoidon ja se auttoi kun söin sitä melkein vuoden kun normaalisti max. puolivuotta riittää. Tuloksen pitäisi olla pystvä tai kestää pitkään, mutta nyt puolivuotta hoidon lopettamisesta akneni on alkanut uusia. Se on todella, todella, todella harvinaista ja jouduin varaamaan taas uuden ihotautilääkärin. Oma akneni on perinnöllinen kun isälläni ja äidilläni on molemmilla ollut pahat aknet ja ne ovat tulleet minulle kaksinkertaisina. Joten jos naamastasi löytyy muutamia finnejä, ole onnellinen sillä tilanne voisi olla sata kertaa pahempi. Isotretinoin hoidolla on monia, vaarallisiakin sivuvaikutuksia. Hoito oli osittain kivuliaskin ja ensimmäisinä kuukausina akneni paheni entisestään koska 10 % hoidon aloittaneista niin tapahtuu ja tietysti minä kuuluin heihin. Olen kärsinyt aknesta jo kauan, noin neljä vuotta (nyt olen 15). Jos kärsit pahasta aknesta mene ihotautilääkärille, sillä pelkällä kotihoidolla se EI parane. Pahasta aknesta kärsiminen on kamalaa joten ole ymmärtäväinen aknesta kärsivää ystävääsi kohtaan sillä hän ei voi sille mitään, se ei ole hänen syytään eikä kyse todellakaan ole siitä ettei hän olisi hoitanut ihoaan. Tsemppiä!

Aknen hoito ruokavaliolla kirjoitti...

Kärsin aknesta 15 vuotta joten kokemusta kyllä riittää.

Pahempaa aknea ei ole olemassa kuin minulla oli. Kystinen akne. Minulla ei ollut vain "paria finniä".

Minunkin akneni oli perinnöllinen. Roaccutan-kuurin söin mutta akne palasi pahempana kuin koskaan.

Tiedän siis kokemuksesta että pahinkin mahdollinen akne paranee oikeanlaisella ruokavaliolla!

Vladimir Heiskanen (Valtsu) kirjoitti...

Hyvä blogi!

En ole ihan varma, olenko oikeassa, mutta itse saattaisin jättää myös maitotuotteet (maitorasvaa lukuunottamatta) pois, sillä monilla on imeytymishäiriöitä näiden tuotteiden kanssa. Ja käsittääkseni tällä imeytymisellä on merkitystä ihon laatuun.

Lisäksi voi olla jopa järkevää harkita runsaan vihannespuolen terveellisyyttä uudelleen. Suosittelen seuraavien tekstien lukemista
http://high-fat-nutrition.blogspot.com/search/label/Fruit%20and%20vegetables%20(1)%20re%20post
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=62&t=36857&p=724248&hilit=hyperlip*+rahan*#p724248

Ja tuota kieltolistalla olevaa perunaa en välttele, mutta rajoitan. Otan niistä päivittäin noin 30-50g hiilihydraatteja. Uskon sen olevan kaikkein "turvallisin" kasvispuolen ruoka.

Myös noista omega3-lisistä sekä D-vitamiinista (kuitenkin paljon suosituksia suuremmilla annoksilla) luulen olevan hyötyä jopa aknen hoidossa.

Anonyymi kirjoitti...

jes!
Hiilareissa on kyse LAADUSTA. Eli kannattaa aloittaa kokeilemaan sillä, että ensin vähentää ja lopulta poistaa (erityistilanteet, esim. juhlat tms. poislukien) listalta
-mahd. pitkälle valkoiset vehnäjauhot (leivät, pastatuotteet, leivonnaiset)
- sokerit (karkit, suklaat, leivonnaiset jne.makeutetut jugurtit, mehut)
- ns. kovat rasvat (esim. edellämainituissa)

Tilalle Omega 3-rasvoja ja öljyjä, lisää kasviksia ja nesteitä--nimenomaan se 1,5-2 litraa vettä päivittäin! Omegat ja nestetasapaino auttavat kuivaan/pintakuivaanihoon ja vahvistaa ihoa---TULOKSET OVAT NÄKYVIÄ JA TUNTUVIA!
Ihon kuivuus on aknesta kärsivälle kamalinta- siitä helsinkiläisen huippu-plastiikkakirurgin (joka hoitaa mm. aknearpia ja muita iho-ongelmia) "ohimennen" kommentti minulle- kun ihon pinta on kuiva, se ns. "blokkaa" kuivan kerroksen alle ihon oman talin ja mahd. epäpuhtaudet, iho ei hengitä, eikä uusiudu normaalisti. Paras keino on sisäinen kosteutus/veden juonti, oikeat hoitotuotteet ja säännöllinen ammatti-ihmisen tekemä puhdistus.


Kaikkea siis kohtuudella; perunaa ja pastaa syön edelleen, mutta kohtuudella ja tummaa pastaa -ei enää vaaleinta. Karkkipäivä on kerran 2 viikossa, jälleen kohtuudella.
Olen itse "parantanut laatua" ruokavaliossa ja olo ensimmäisen 3 viikon jälkeen oli kevyempi, suolisto toimi paremmin ja iho aluksi "kukki" epäpuhtaudet ulos ja oli sen jälkeen puhtaampi.

Kaikki voi kuulostaa orjalliselta, mutta kunhan opettelee kohtuulistamaan, välttämään ja korvaamaan vanhaa uudella, niin huomaa kyllä muutoksen parempaan kokonaisvaltaisesti elämänlaadussa ihan varmasti!

Anonyymi kirjoitti...

Ravintolisistä olen lukenut että sinkkiä kannattaa syödä koska ihon tulehdus syö kropan normaaleja sinkkivarastoja ja sinkkiähän muutenkin mainostetaan ihon ja hiusten hyvinvointiin. realistinen piipahtaminen luontaistuoteosastolle kannattaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ravintolisistä olen lukenut että sinkkiä kannattaa syödä koska ihon tulehdus syö kropan normaaleja sinkkivarastoja ja sinkkiähän muutenkin mainostetaan ihon ja hiusten hyvinvointiin. realistinen piipahtaminen luontaistuoteosastolle kannattaa.