Mitä siis syön?

Vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa aikuisiän perinnölliseen, hormonaaliseen akneen. Jos olet jo yrittänyt kaikkea muuta ilman apua, kannattaa ehkä kokeilla.

Helpoin ja lempein tapa aloittaa VHH-ruokavalio lienee sokerien ja valkoisten jauhojen jättäminen pois ruokavaliosta, ne ovat todella epäterveellisiä kaikille. Pois ruokavaliosta siis: karkit, suklaa, pullat, viinerit, munkit, keksit, pasta, makaroni, vaalea leipä, hampurilaiset, sokeria sisältävät jugurtit ja viilit, jäätelö jne. Voin kuvitella että monella lievästä aknesta kärsivällä pelkästään jo tuo auttaa. Oma akneni oli pahinta mahdollista laatua joten jouduin rajoittamaan hiilihydraattien määrää rankemmalla kädellä.


Vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa akneen. Uskon, että jos se auttoi minulla, se auttaa jokaisella. Sillä akneni oli pahinta mahdollista laatua (eli kystinen).

Terveellisen ruokavalion noudattaminen edellyttää viitseliäisyyttä ja itsekuria, ja sitä ei valitettavasti monelta löydy. Ihmiset eivät halua muuttaa ruokavaliotaan ja kokevat sokerittoman elämän "köyhäksi ja tylsäksi". Aknesta kärsivät haluavat saada ihmepillerin, joka parantaa heidän sairautensa. Ilman että heidän täytyisi itse nähdä yhtään vaivaa oman terveytensä ja hyvinvointinsa eteen.

Monelle lääketieteen tarjoamat keinot riittävät, ja he pääsevät sitäkautta aknesta eroon. Mutta sitten on meitäkin, joille mikään ei auta. Mikään muu kuin ruokavalio. Jos olet kokeillut kaikkea, ja akne on sinulle paha (henkinen) ongelma, kokeile ihmeessä vähähiilihydraattista ruokavaliota.


Jotkut VHH-ruokavaliota noudattaneet eivät ole saaneet siitä apua akneensa. Kyseessä on aina silloin ollut väärin koostettu ruokavalio. Kun vain syöt "oikein", akne paranee. Alussa minullakaan akne ei parantunut, mutta sitten sain neuvoja viisaammiltani miten parantaa ruokavaliotani, ja käänne tapahtui.

2 kommenttia:

Katariina Kynnos kirjoitti...

Moi! Taidanpas kokeilla tuota ruokavaliota. Olen muutenki miettinyt parantaa ruokavaliota muiden oireideni/sairauksieni takia. Kysymys: tiedätkö kenen kanssa voisin konsultoida juuri mulle sopivasta ruokavaliosta jos pelkästään tuo hiilihydraattien pois jättäminen ei auta?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Löysin vastikään blogisi ja vähähiilihydraattinen ruokavalio on kiinnostanut minua aiemminkin muista kuin iho-aiheisista syistä. Kuitenkin minua on aina vaivannut se, millä korvaan esim. puuron, pastan ja ruisleivän, nuo kun ovat aika iso osa ruokavaliotani.

Suostuisitko antamaan esimerkin siitä mitä syöt yhden päivän aikana?