Rasva ja sokeri

Rasva EI aiheuta tai pahenna aknea, päinvastoin. Sokeri on ruokavaliossa suurin syyllinen akneen. Moni saa lisää finnejä syötyään esimerkiksi pitsan ja syyttää siitä pitsassa olevaa rasvaa. Pitsassa olevat hiilihydraatit ne finnit aiheuttavat.

Ihon kannalta tärkeää on oman kokemukseni mukaan syödä

1) paljon kasviksia (VÄHINTÄÄN puoli kiloa päivässä, mieluummin kilo tai kaksi)
2) paljon rasvaa (luonnollisia, hyviä: voi, oliiviöljy, kookosöljy, kalaöljy)

3) ei liikaa hiilihydraatteja
4) ei liikaa proteiinia


Yksinkertaistetusti voisin todeta, että hiilihydraatit aiheuttavat aknen ja rasva parantaa. Monella on varmasti suuria vaikeuksia uskoa tätä, onhan rasvasta tehty se suurin peikko, vaikka sokeri on oikeasti paljon pahempi juttu. Niin iholle kuin muutenkin.


Miksikö rasvan syönti on niin tärkeää? Monella akneihoisella on pohjimmiltaan todella kuiva iho, niin minullakin. Kasvoni kiilsivät ja uivat rasvassa, mutta olivat samalla hilseilevän kuivat. Kuivattavien ihonhoitotuotteiden käyttö pahentaa usein tilannetta ja aknea entisestään.

Minullakin auttoi ihon kuntoon se, että lopetin rasvaiselle iholle tarkoitettujen, kuivattavien tuotteiden käytön. Nykyään käytän vain hellävaraisia, kuivan ihon tuotteita. Kasvojen pesuun vain Erisania tai maitohappopohjaisia tuotteita, esim. Lactoline tai Lactacyd. Kasvovettä käytän todella harvoin, ja en koskaan alkoholipitoisia tuotteita. Ne saavat ihoni kiiltämään ja rasvoittumaan heti.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minun hyviksi kokemani keinot ovat veden juominen, pari litraa päivässä suurin piirtein. Olen jättänyt sokerin (myös hunajan, mutta en hedelmiä niin kuin mainitaan jossain kohtaa kiellettyjen ruokien listassa), syön vain vähän punaista lihaa, en käytä maitotuotteita, en eläinrasvoja. Olen jättänyt perunan, perus hiilihydraattiset arki-lisukkeet, pasta, riisi... Alkoholi kuivattaa ihoa paljon ja sokeriahan siitä löytyy myös paljon. Suosittelen siis vähentämään alkoholin käyttöä.
En pese kasvojani enää niin usein. Meikit voi poistaa myös kosteusvoiteella. Pyrin muutenkin yleisesti pesemään itseni, myös hiukseni harvemmin ja saippuattomilla tuotteilla. Iho ei kuivu niin pahasti, eikä tuota itse rasvaa niin paljon.
Käytän mineraalisavinaamiota viikottain kasvoihin, voi käyttää myös hiuksiin. Merkki on logona lavaerede, tilattu nettikaupasta, eikä tuote ole kallis. Suosittelen.
Höyrytän kattilan ääressä kasvojani pari kertaa viikossa, sillä saunaa ei ole käytössäni. Avaa huokoset hyvin. Kosteuttavana naamiona käytän avokadoa, jonka olen soseuttanut yksinkertaisesti haarukalla. Pehmentää ihoa huomattavasti, väri on tasaisempi ja esimerkiksi mustapäät pehmenevät ja lähtevät ihosta lähes itsestään. Tätä suosittelen hyvin lämpimästi vaikka useamman kerran viikossa.
Syön myös paljon avokadoa, lisäksi pähkinöitä, kalaöljy-valmistetta, tuoreita hedelmiä ja kasviksia, marjoja, siemeniä, kalaa, soijavalmisteita ja yrttejä, sillä monet niistä puhdistavat elimistöä.
Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Rasva ja sokeri.

Olen tehnyt monta "testiä" asiasta kuten: jouluna söin järkyttäviä määriä suklaata.3 päivän ajan tuli joka päivä syötyi noin 2 suklaa levyä. Tästä naamani kärsi aivan tajuttomasta, näiden jälkeen tein 2vk:n dietin jolloin en koskenut lainkaan sokeri tuotteisiin (suljin pois kaikki herkut), ja ihona parani erittäin huomattavasti. Tämän toistin uudestaan, tosin pienemmällä määrällä jotta huomasin kuinka pieni määrä vaikuttaa ja kuinka nopeasti. Söin konvehtirasia ja mokkapaloja yms, 2päivän ajan, en yllättynyt yhtään että naama taas pahentui aivan järkyttävästi. En ole huomannut yhtäläisyyttä rasvaisten ruokien kohdalla kuten pizza/kebab, omat johtopäätökseni ovat olleet että sokeri nostaa insuliini tasoja+sitä kautta hormonitasoja. Murrosiässä hormonit aiheuttavat aknea/finnejä, olisiko tässä jotakin yhtenevää? Syömällä paljon kasviksia, juomalla vettä,käyttämällä D-vitamiinia,sinkkiä,veden ylenmääräiselläjuomisella en ole kokenut YHTÄÄN MITÄÄN APUA. En myöskään ole käyttänyt ainuttakaan pesuainetta naamaani noin 5kk. Huuhdon naamani aamuin-illoin vedellä yhtään hangaten, edes kuivatessa naamaani. Sauna on kerran viikkoon/2 viikkoon kannattava, tämän jälkeen aamulla naama näyttäisi pahentuneen mutta sitä seuraavana asiat ovat toisin. En ole mikään lääkäri mutta tässä ovat omat kokemukset 3v kestäneestä aknesta, olen seurannut kokoajan aknen kehitystä ja kaikki mahdolliset johtopäätökset ovat aikalailla tehty. Olen myös testannut kosmetologien hoitoja, näistä en koe mitään hyötyä, he mainostavat että "ihon verenkierto paranee ja ihohuokoset avataan jolloin ne puhistuvat" jos sinulla on akne en usko että koet näistä YHTÄÄN mitään hyötyä. Stressistä en ole saanut aikaan mitään johtopäätöksiä, muutakuin sen että silloin iho hikoilee enemmän, tästä en osaa enempää sanoa. Voi luulla että olen tehnyt erittäin vähästä tiedosta paljon johtopäätöksiä mutta ei pidä paikkaansa, olen 3v:den ajan huomannut selvän yhteyden ruokavalion ja ihonkunnon välillä. Tässä siis lyhyesti vältä sokeria, syö joitain
d-vitamiinia,omega3,sinkkiäpillereitä jos haluat, en ole siis kokenut näistä hyötyä mutta syön niitä silti :DD. Siinä minun kokemukseni toivon että sait jotakin hyödyllistä tietoa, kannattaa ainakin testata.

Anonyymi kirjoitti...

No jaa...

Rasvan laadusta varmaan riippuu. Jos syön kaakaojuomajauhetta lusikalla, ei tule finnejä. Jos syön saman määrän jauhetta margariiniin sekoitettuna, tulee. Jos rasvana on oikeaa voita, silloin se naama vasta kukkiikin. Jos taas syön kasan irtokarkkeja (=pelkkää hiilihydraattia / sokeria), ei tule finnin finniä.