Aknen hoito lääkkeillä

Antibiootit

Sisäisesti nautittavat pitkät antibioottikuurit ovat pahin mahdollinen hoitokeino jonka voit valita aknen hoitoon. Yleensä ne vain pahentavat tilannetta. Jos kärsit vain muutamasta finnistä, antibiootit saattavat viedä ne pois. Mutta jos ongelmasi on oikea akne, antibiootit eivät auta.

Mitä antibiootit täsmälleen ottaen tekevät elimistössäsi? Ne tappavat suolistossa olevat hyvät bakteerit. Suolistolta menee vuosi toipua ennalleen vain viikon pituisen antibioottikuurin jälkeen. Siksipä kuukausien pituisten antibioottikuurien syöminen aknen vuoksi on sulaa hulluutta!


On kaksi äärimmäisen tärkeää asiaa, joilla on merkitystä aknen synnyssä. Ruokavalio ja suoliston kunto. Jos suolistosi on huonossa kunnossa, se heijastuu ihoon. Akne on vain elimistön kertoma merkki siitä, ettei kaikki ole kunnossa! Antibiootit saavat suoliston todella huonoon kuntoon, ja siksi akne palaa kuurin jälkeen pahempana kuin aiemmin.

Antibioottien syömisessä aknen vuoksi ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä, sillä tilanne vain pahenee. Antibiootit eivät hoida aknen syytä, vaan vain seurausta.


E-pillerit
auttavat monella, mutta vain sen ajan kun niitä syö. Kun heität pillerit roskiin, akne palaa yleensä pahempana kuin koskaan. Koska keinotekoisen manipuloinnin vuoksi elimistön oma hormonituotanto on täysin sekaisin.

Roaccutan
on hyvä lääke akneen, mutta todellinen myrkky elimistölle. Moni kärsii pahoista sivuvaikuksista. Nykyään naiset joutuvat raskaustestiin joka kuukausi, eikä alkoholia saa nauttia kuurin aikana.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh. Mitähän tapahtuukaan minulle joka söin antibiootteja parisen vuotta putkeen. Vaihdoin siis välillä lääkäriä eikä kukaan siksi huomannut että sain 'yliannostuksen' enkä itse tiennyt haitoista.

Kaipa tässä pitäisi sitten karppaaminen aloittaa. Vähän on sellainen asenne, että mitä tahansa muuta kuin tuo Roaccutan (jota parikin lääkäriä on jo suositellut).

Vähän on kyllä epäilyksiä, kun tuo akne kuitenkin alkoi yhdessä hormonitoiminnan kanssa. Ikinä en ole pessyt ihoa muulla kuin vedellä ja kasvoille olen käyttänyt kasvovoiteita vasta hetken. (Ovat muuten vähentäneet kiiltoa.)
Myöskään meikkejä en aikaisemmin käyttänyt ollenkaan.

Niin että minä en kyllä valitettavasti kuulu niihin, joilla akne parantuu vain liian puhdistuksen lopettamisella.

Mutta tosiaan, ruokavalio on vielä kokeilematta. Kiitos sulle kun olet tänne jaksanut niin hyvin tietoa koota!

ravinto ja terveys kirjoitti...

Ei akne parane pelkällä puhdistuksen lopettamisella. Sen sijaan rasvainen ja/tai hilseilevän kuiva iho voi hoitamisen vähentämisellä muuttua normaaliksi.

Anonyymi kirjoitti...

Heissan!

Itse olen aknesta kärsinyt jo kohta 5 vuotta. Tuossa googlatessa eksyin sivuillesi. Kiinnostavaa tietoa, mutta mietinpä vain perustatko kaikki nämä faktat vain oman kokemuksesi varaan? Onko asiasta laajempaa tutkimusta vai parin ihmisen riemuvoitto? En epäile yhtään, että sinun aknesi ei olisi parantunut liiallisen pesun lopettamisen ja hyvän ruokavalion avulla. Itse kuitenkin voin sanoa suoraa, että kaikilla se ei toimi. Oma akneni on perinnöllinen ja hormonaalinen. Antibiootit, roa, luontaishoidot, e-pillerit ja ruokavalio on kokeiltu. Ja myös hoidottomana oleminen (josta muistona kasvoissa on karmeat arvet :S ). Eipä tepsinyt mikään edellä olevista. Eli kai olet vain harva onnekkaista joilla kyseinen hoitomuoto tepsii.. Toki ruokavalio ja hyvät elämäntavat yhdistettynä oikeaan hoitoon on paras vaihtoehto ! :) Hyvät sivut sinulla kuitenkin ja hienoa jos kyseiset hoitomuodot ovat auttaneet akneesi!

Anonyymi kirjoitti...

Esität kirjoituksessasi asiasi faktana mutta mistä tieto on peräisin? Jos takana on vain oma kokemus niin suosittelen kyllä muokkaamaan tekstisi siihen muotoon, nyt vain yleistät asiaa ja esität jopa virheellistä tietoa. Niin kauan kun arvon kirjoittaja ei kerro lähteitä tai esitä varmoja faktoja kirjoituksistaan, niin tämä blogi on yhtä tyhjän kanssa. Jokainen ihminen reagoi näihin eri tavalla joten sinänsä ihan turhaa edes kirjoittaa ko. aiheesta. Joillakin antibiootit toimii, joillakin ei.

Sen verran sanon, että tuttavapiirissä on tuttuja joilla antibiootit ovat toimineet moiteettomasti.