Akne ja kosmetiikka

Pahinta mitä voit tehdä on käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita. Ja tuotteita jotka lupaavat poistaa kasvojen kiillon. Heitä kaikki nuo tuotteet roskiin! Ne kuivattavat ihoa ja saavat sen siten vain tuottamaan lisää ja lisää rasvaa. Oravanpyörä on valmis. Haluatko todella olla mukana sen kyydissä?

Mitä enemmän ihoa hoidat ja peset, sitä enemmän se kuivuu ja sitä enemmän se tuottaa rasvaa. Pesemällä et pääse kasvojesi rasvasta eroon, vaan sinun täytyy toimia juuri päinvastoin. Olla pesemättä? Ei nyt sentään, vaikka sekin on toki parempi vaihtoehto kuin jatkuva puunaaminen.

Käytä vain hellävaraisia, herkälle ja kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Kosmetiikkateollisuuden mantraa "pesu, kasvovesi ja kosteusvoide" ei ehkä kannata uskoa. Jos et käytä kosteusvoidetta, iho oppii itse huolehtimaan kosteutuksestaan eikä siten rasvoitu tai kuivu enää. Itselleni jopa akneiholle soveltuvaksi mainostettu perusvoide Humektan aiheuttaa rasvoittumista ja finnejä.

Oma ihoni ei pidä vedestä, siksi pesen kasvoni vedellä vain harvoin. Usein korvaan pesun herkän ihon kasvovedellä, jonka pitää ehdottomasti olla alkoholiton. Jos haluat kasvojen rasvaisuudesta eroon, älä koskaan käytä tuotteita joissa on alkoholia.

Ei kommentteja: