Uusi tutkimus ruokavalion vaikutuksesta akneen

Jälleen uusi tutkimus on todistanut aknen ja ruokavalion yhteyden.

Vuosikymmeniä yleinen uskomus on ollut ettei ruokavaliolla ole mitään vaikutusta akneen. Viime vuosina tieteelliset tutkimukset ja ihmisten omakohtaiset kokemukset ovat todistaneet tämän uskomuksen vääräksi.

Australian RMIT-yliopiston ja Royal Melbourne-sairaalan ihotautien laitoksen tekemä tutkimus löysi "varman yhteyden" ruokavalion ja aknen kehittymisen väliltä.

Tutkimusryhmä vietti yli kaksi vuotta tutkien ruokavaliosta johtuvia metabolisia vaihteluita glukoosi- ja insuliinitasoissa ja sen aiheuttamia muutoksia ihossa. Tutkijat uskovat että hiilihydraatit joilla on korkea glykeeminen indeksi ja jotka aiheuttavat glukoosi- ja insuliinitasojen jyrkän nousun vaikuttavat aknen kehittymiseen ja vaikeusasteeseen.

Tutkimuksen tulokset olivat hämmästyttäviä. Oltuaan 12 viikkoa vähähiilihydraattisella ruokavaliolla tutkittavien akne oli vähentynyt puolella.

Jos haluat parantua aknesta, suosi luonnollista, teollisesti käsittelemätöntä ruokaa, rasvoja ja kasviksia. Unohda sokerin ja viljojen syönti, kaikissa muodoissaan.

Se ettei aknella ja ruokavaliolla olisi yhteyttä, on pelkkä paikkansapitämätön myytti. Vähitellen ihmisten tietoisuus tämän asian suhteen paranee.

Tutkimukset:

Smith R., Mann N., Braue A., Mäkeläinen H., Varigos G. "A low-glycemic-load diet improves symptoms in acne vulgaris patients: a randomized controlled trial." American Journal of Clinical Nutrition (2007); 86: 107-115.


Smith R., Mann N., Braue A., Mäkeläinen H., Varigos G. "The effect of a high-protein, low glycemic-load diet versus a conventional, high glycemic-load diet on biochemical parameters associated with acne vulgaris: A randomized, investigator-masked, controlled trial." Journal of the American Academy of Dermatology (2007); 57 (2): 247-256.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa, kyllä ruokavaliolla on suuri merkitys ihon kuntoon.