Neuvoja ja väärinkäsityksiä

Ruisleipä on täynnä hiilihydraatteja, joten sekin pitää joskus jättää pois jos haluaa aknesta parantua. Joillakin riittää pelkkien sokerien välttely, jotkut joutuvat rajoittamaan myös kokonaishiilihydraattimäärää. Viljat ovat usein aknen aiheuttaja.

VHH-ruokavalio on monipuolinen ja terveellinen. Siihen ei kuulu "ääretöntä" määrää lihaa. Tiesitkö että kasvissyöjäkin voi noudattaa VHH-ruokavaliota? Lihansyönti ei ole mikään pakko. Kasviksia jokaisen meistä on hyvä syödä se vähintään puoli kiloa päivässä.

VHH-ruokavalio EI ole hiilihydraatiton, vaan VÄHÄhiilihydraattinen. Tarkoitus ei todellakaan ole karsia kaikkia hiilareita ruokavaliosta.

Jos vähähiilihydraattinen ruokavalio ei tuonut apua sinulle, jokin siinä oli todennäköisesti pielessä. Liikaa proteiinia? Sitäkään ei saa syödä liikaa, sillä liika proteiini käyttäytyy elimistössä sokerin tavoin. Minullakin VHH-ruokavalio ei aluksi auttanut ollenkaan akneen, sillä söin liikaa proteiinia (lihaa). Nykyään tiedän että ruokavalion perustana pitää olla kasvikset ja luonnolliset rasvat.

Vaikka et käyttäisi sokerisia tuotteita, ruokavaliosi sisältää silti todennäköisesti paljon hiilihydraatteja. Minunkin ruokavalioni oli pelkkää hiilihydraattia, vaikken vuosiin syönyt ollenkaan sokeria ja valkoisia jauhoja. Söin puuroa, ruisnäkkileipää, riisiä ja perunaa. Ne ovat todella hiilihydraattipitoisia. Ja piilosokeriakin on yllättävän monessa ruoassa.


Sokerit ja hiilihydraatit saavat naaman kukkimaan. Rasva ei sitä tee.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Monella ei pelkkä ruokavalion vaihto auta. Nopein ja helpoin tapa (naisille) on diane nova e-pillerit ja antibiotti voide paikallisesti. Näpyt katoavat parissa viikossa ja akne häipyy muutamassa kuukaudessa. Arpiin on onneksi hoitomenetelmiä, joilla saa tasoitettua ihoa. Tämä lisäksi jouduin kuitenkin jättämään suklaan,pizzat,hampurilaiset, ranskalaiset ja muun ns. epäterveellisen. Silloin tällöin voi hieman herkutella, eikä ole ollut mitään ongelmia. =) Tämä vaihtoehto on hyvä heille, joille ei pelkkä ruokien vaihto auta. On hyvä, että joku pitää tälläistä blogia, sillä varmasti monet saavat avun tähän ikävään asiaan. Minulla meni itseluottamus ja inhosin itseäni monta vuotta. Se on niin julmaa, miten ihmiset voivat haukkua sellaisen asian takia. Pidän peukkuja kaikille, jotka siitä joutuvat kärsimään. Kyllä se vielä pois lähtee! Sain itse todella töykeän kannusteen eräältä apteekin mammalta, joka totesi minulle suoraan "ei se akne kuule koskaan pois lähde, kato nyt muakin, oon yli 40 ja mulla on se vieläkin.." Jotkut ihmiset osaavatkin olla tooooosi kannustavia.